Welkom bij het gezelligste
oldtimerevenement
van het Noorden!

Over VROEM

Gratis toegankelijk oldtimerevenement

Klassieke bolides en hun bezitters staan centraal tijdens VROEM. Dit bijzondere evenement is gratis toegankelijk voor zowel deelnemers als bezoekers en staat bol van activiteiten voor jong en oud met auto's, motoren, brommers, live-muziek, een onderdelenmarkt en een kinderplein.

De stichting

VROEM is in 1994 ontstaan in de kappersstoel van Alle-Jan van der Meulen. Met een aantal vrienden organiseerde hij de eerste editie van VROEM. Jaren later zouden zij ook een aantal concerten organiseren in Park Heremastate te Joure.

Na de tiende keer besloten zij het stokje over te dragen aan een aantal enthousiaste vrijwilligers. Enkele van deze vrijwilligers waren al vanaf het eerste uur van de partij. Het nieuwe bestuur startte een nieuwe stichting bij de Kamer van Koophandel en wist in goed overleg met de toenmalige gemeente Skarsterlân het evenement terug naar Joure te krijgen.

In de loop der jaren is de organisatie enorm geprofessionaliseerd. En tegelijkertijd is het niets minder gezellig geworden. Het bestuur krijgt ondersteuning van diverse commissies en vele vrijwilligers. Wij hebben dan ook nogal wat vrijwilligers nodig om in de aanloop en tijdens het evenement alles in goede banen te leiden. Onze vrijwilligers zijn allen minimaal 16 jaar. De stichting zorgt voor de deelname aan de cursus Verkeersregelaar van de gemeente De Friese Meren.

VROEM wordt mede mogelijk gemaakt door: